مرکز للتجمیل و زراعه الشعر صدفدکتر فقیهیعضویت
تاثیر هیرفیلر بر رشد مجدد موها
دلایل ایجادتیرگی دور چشم
جوانسازی دوباره با آرف فرکشنال
مزوتراپی چگونه انجام میشود؟
آفتاب سوختگی و راه کار درمانی آن
تکنیک ها ی جوانسازی دست ها

بوتاکس و کارایی آن جهت درمان تعریق بدن

بدن به کمک تعریق دمای درونی خود را تنظیم میکند. بااین حال، در برخی از افراد عرق تولیدشده توسط بدن، بیشتر از نیاز آنها برای خنک ماندن است. به این عارضه عرق زیاد میگویند. درمان این عارضه به کمک تزریق بوتاکس به صورت کاملاً مؤثر انجام میشود و میتوان به این وسیله تعریق ببیش ازحد را کاهش داد. علت عرق کردن زیاد، هنوز به درستی معلوم نیست؛ ولی به کمک تزریق بوتاکس میتوان این عارضه ناراحت کننده و بعضاً خجالت آور را به طور کاملاً بی خطر درمان کرد.

علتها و دلایل تعریق زیاد بدن
از علت عرق کردن زیاد می توان گقت که عرق کردن واکنش طبیعی بدن است. وقتی ورزش می کنید یا گرمتان می شود، بدن برای خنک کردن پوست عرق می کند. همچنین وقتی خجالت می کشید، ترسیده اید، عصبانی یا عصبی هستید به دلیل سفت شدن عضلات بدن عرق می کند. با این حال، در بعضی از موارد، تعریق بیش از حد می شود. مکانیسمی که موجب عرق کردن می شود، به شکلی که باید آن را متوقف نمی کند که منجر به ناراحتی جسمانی یا روحی می شود. این وضعیت در سر، زیربغل یا پا و همچنین روی سر بوجود می آید.

هایپرهیدروز اولیه بیماری ای است که علت تعریق زیاد است، اما با بیماری یا نشانه دیگری ایجاد نمی شود. هایپرهیدروز اولیه به بخش مشخصی از بدن از قبیل سر محدود می شود، اگر چه این علائم به صورت متقارن وقتی ظاهر می شوند که بیمار تعریق را در اندام خود را تجربه می کند. پزشکان بر این باورند که هایپرهیدروز اولیه با بدکاری سیستم عصبی ایجاد می شود که ژنتیکی است. این بیماری خطرناک نیست، اما باعث معذب بودن و ناراحتی اجتماعی بیمار می شود.هایپرهیدروز جمجمه ای ثانویه یکی از عوارض جانبی بیماری دیگری است. این بیماری همچنین می تواند از عوارض جانبی دارویی باشد که مصرف می کنید. داروهایی که برای درمان بیماری های روانی، خشکی دهان و فشار خون مورد استفاده قرار می گیرند، اغلب هایپرهیدروز را به عنوان یکی ار عوارض جانبی بالقوه خود دارند. آنتی بیوتیک ها و مکمل های مشخص نیز باعث ایجاد هایپرهیدروز می شوند. سوء مصرف داروها باعث افزایش احتمال تعریق می شود.

تغییر در سطح هورمون منجربه هایپرهیدروز ثانویه می شود. بسیاری از زنان در طول دوره حاملگی یا یائسگی در ناحیه سر یا صورت بیشتر عرق می کنند. هایپرهیدروز همچنین باعث می شود بیمار تعریق زیادی را در صورت یا سراسر بدن خود تجربه کند.بیماری های قلبی نیز موجب تعریق در ناحیه صورت می شوند که با فشار آوردن (آسیب رساندن) به بدن ایجاد شده است. کسانی که به طور ناگهانی دچار تعریق در ناحیه سر می شوند، در معرض خطر ابتلا به سکته یا بیماری قلبی هستند. این تعریق با گیجی، درد در ناحیه سینه یا مشکل در انجام فعالیت های فیزیکی شدید همراه است.

بیماری هایی که به دستگاه عصبی بدن آسیب وارد می کنند باعث می شوند تا توانایی بدن در تنظیم مناسب غده های عرق محدود شود. افرادی که در سطوح اولیه بیماری پارکینسون هستند، به کرات دچار تعریق در ناحیه سر می شوند. آکرومگالی ، بعضی از سرطان ها، فئوکروسیتوما، سل یا عفونت های شدید نیز باعث تعریق ناخواسته در نواحی ای می شود که پیش از این چنین مشکلی نداشتند. آسیب های طناب نخاعی که به عصب ها آسیب وارد می کنند، نیز منجر به علائم مشابهی می شوند.

افراد مناسب برای درمان تعریق زیاد با تزریق بوتاکس
افراد مناسب برای درمان عرق کردن زیاد به کمک بوتاکس، دچار تعریق شدید در پاها، کف دست و یا زیر بغل میباشند که میتواند بر کیفیت زندگی آنها تأثیر بگذارد. این افراد ازنظر جسمی و روحی سالم بوده و انتظارات واقع گرایانه ای از نتایج درمان خود دارند.

بوتاکس چیست ؟
بوتاکس یک نوع پروتئین غنی شده است که سیگنالهای شیمیایی را در اعصاب مسدود کرده و از تحریک شدن غدد ترشح کننده ی عرق جلوگیری میکند. با ازکارافتادن این پیام رسانهای عصبی، بوتاکس درواقع از عرق کردن ناحیه تزریق جلوگیری میکند. یک جلسه ی درمانی با چندین تزریق میتواند به مدت چند ماه تعریق فرد را کاهش دهد ولی برای حفظ این نتایج، جلسات بعدی نیز لازم اند.

نواحی قابل درمان با بوتاکس
زیر بغل

چنانچه از بوتاکس برای درمان عرق کردن زیاد بیش از حد زیر بغل استفاده شود، نتیجه ی حاصل از آن ۸۷% کاهش در تعریق خواهد بود. ۲ تا ۴ روز پس از درمان، میتوان شاهد نتایج آن بود و تأثیر نهایی آن تا دو هفته قابل مشاهده خواهد بود. به طورمعمول تأثیر بوتاکس و عدم تعریق حدود ۴ تا ۱۲ ماه ماندگار خواهد بود، اما برخی تحقیقات، تأثیر آن را تا ۱۴ ماه نیز عنوان کرده اند.

کف دست
در مورد تعریق بیش ازحد کف دستها، تحقیقات نشان میدهد که بوتاکس میتواند ۸۰ تا ۹۰ درصد مؤثر باشد. پس از ۶ ماه نیاز به تکرار تزریق وجود خواهد داشت. تزریق بوتاکس برای کاهش تعریق کف دستها، ممکن است درد و ضعف موقت در دستها ایجاد کند.

سر و صورت
تزریق بوتاکس به سروصورت به خوبی عمل میکند، اما تکنیک تزریق آن به مهارت بالایی نیاز دارد. ازاین رو، باید به متخصصین با تجربه مراجعه کرد. یکی از عوارض جانبی احتمالی تزریق بوتاکس به سروصورت، به منظور درمان تعریق، عدم تقارن مخصوصاً در ناحیه ی پیشانی است. این امر زمانی اتفاق میافتد که بوتاکس به درون عضلات صورت انتشار یابد. به هرحال، این عدم تقارن همواره موقت است و در صورت لزوم میتوان با تزریق بوتاکس بیشتر، تعادل را برقرار کرد.

کف پا
از بوتاکس میتوان برای درمان تعریق بیش ازحد کف پا نیز استفاده کرد، اما درد بیشتری طی تزریق به کف پا گزارش شده است و تحقیقات نشان میدهد که تأثیر درمان تعریق کف پا نسبت به سایر بخشهای بدن کمتر است؛ درواقع براساس اطلاعات آماری به دست آمده، ۵۰% از مراجعین، از نتایج حاصل از این روش ناراضی هستند.

تزریق بوتاکس
در طول عمل، یک داروی بی حس کننده ی موضعی را در ابتدا و به منظور افزایش آسایش فرد اعمال میکنند. تزریق بوتاکس به وسیله ی یک سوزن بسیار نازک و در کنار غدد ترشح کننده ی عرق انجام میشوند. دوز استاندارد تزریق بوتاکس در زیر هر بغل، برابر ۵۰ واحد است که ممکن است بسته به هر فرد متفاوت باشد. مدت زمان درمان بسته به بزرگی ناحیه ی تزریق، بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه زمان میبرد. پس از انجام بوتاکس، تقریباً هیچ ازکارافتادگی در فرد به وجود نیامده و میتواند بلافاصله پس از انجام عمل به زندگی عادی خود بازگردد.

یا این روش بیخطر است ؟
سم بوتولینم نوع A بیش از یک دهه مورد تحقیق قرار گرفته است. بوتاکس، درمانی بیخطر است و قبل از تأیید شدن آن به عنوان یک داروی زیبایی، برای درمان گرفتگی های عضلانی و اختلالات عصبی استفاده میشده است. در سال ۲۰۰۴، بوتاکس سم بوتولینم نوع( A) تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را برای استفاده ی درمانی در عارضه ی تعریق بیش ازحد زیر بغل، گرفت. تاکنون میلیونها نفر بدون هیچ گله و شکایتی از تزریق بوتاکس استفاده کرده اند.

عوارض جانبی این روش چیست ؟
بیشتر افراد، پس از درمان به وسیله ی بوتاکس تجربه ی عوارض ناخواسته ی شدید را نخواهند داشت. بااینحال، در برخی افراد درد موضعی و کبودی های خفیف در محل تزریق ممکن است به وجود آید. باوجود نادر بودن، احتمال اینکه بوتاکس باعث افزایش تعریق در دیگر نقاط بدن شود نیز وجود دارد.

تزریق بوتاکس برای چه کسانی مناسب نیست ؟
بوتاکس برای درمان تعریق بیش از حد ، برای خانمهای باردار یا مادرانی که فرزند شیرخوار دارند مناسب نیست. همچنین برای افرادی که دچار اختلالات عضلانی یا عصبی اند یا داروهای مربوط به اعصاب و عضلات مصرف میکنند ، مناسب نیست.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند،بلوک آ،طبقه سوم،کلینیک صدف
تلفن : 32240828 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :