عضویتدکتر فقیهیمرکز للتجمیل و زراعه الشعر صدف
مزوتراپی چگونه انجام میشود؟
تکنیک ها ی جوانسازی دست ها
تاثیر هیرفیلر بر رشد مجدد موها
جوانسازی دوباره با آرف فرکشنال
دلایل ایجادتیرگی دور چشم
آفتاب سوختگی و راه کار درمانی آن

انواع کرم های لایه بردار و تاثیر آنها

سالهاست که متخصصین پوست و مو، از لایه بردارهای شیمیایی، برای برطرف کردن و عوارض ناخوشایند پیری پوست از قبیل تغییر رنگ، چین و چروک و خشونت پوست استفاده می کنند. این مواد لایه بردار عبارتند از: اسیدهای میوه (آلفاکسی هیدورکسی اسید یا AHA)، تری کلرواستیک اسید (TCA)، فنول، رزورسینول و سالسیلیک اسید. این مواد، موجب از بین رفتن لایه روی پوست شده و بدنبال آن پوستی با ظاهر تازه تر و جوانتر جایگزین پوست قبلی می شود. این فرآیند که بعنوان لایه برداری یا پلینگ شیمیایی نامیده می شود باید حتماً توسط متخصص پوست انجام شود چرا که گاه حوادث ناخوشایندی ممکن است در انجام این عمل و بعد از آن رخ دهد که متخصصین پوست، روش های مواجهه با این مشکلات را خوب می دانند.

از دیرباز اثر مالیدن میوه ها بر روی پوست مشخص شده است. عصاره میوه ها برای طراوت و شفاف کردن پوست استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است که اسید میوه که با نام آلفاهیدورکسی اسیدیا همان (AHA)شناخته می شود، از پوست لایه برداری می کند. لایه برداری از پوست سبب می شود که سلولهای مرده سطح پوست بریزند و نتیجه آن این است که پوست شفاف تر می شود و در برطرف کردن لکه های پوستی و جای جوشهای کم عمق، کمک می کند.لایه برداری امروزه به روشهای مختلفی انجام می شود. از جمله لایه برداری شیمیایی، لایه برداری فیزیکی و لیزر. خوشبختانه امروزه کرمهای لایه بردار توسط شرکت های بهداشتی تولید و به بازار عرضه می شود.

انواع کرم های لایه بردار :
کرمهای لایه برداری که با غلظت 10 می باشند، بدون تجویز پزشک، در داروخانه ها به فروش می رسد و همه افراد می توانند از انها استفاده کنند. ولی کرمهای لایه بردار با غلظت 15 حتما می بایست با نسخه پزشک از داروخانه درخواست شود.کرمهای لایه برداری که علاوه بر اسید میوه حاوی دو ویتامین A و E باشند، اثر بخشی مناسب تری دارند و باعث مرطوب شدن پوست می شود و کاهش چروک های سطحی پوست را به دنبال خواهد داشت.برخی از کرمهای لایه بردار همچنین حاوی مادده گیاهی بیزابولول است از عصاره گیاه بابونه تهیه شده است. این گیاه مانع تحریکات شدید پوستی می شود و در واقع نوعی ضدالتهاب است.

اثر کرمهای لایه بردار AHA :
این محصولات با ایجاد پوسته ریزی سطح پوست و نفوذ به لایه شاخی پوست اتصال بین سلولهای مرده را میشکند و باعث ریزش سریعتر آنها میشود.مصرف صحیح کرمهای لایه بردار منجر به جوانسازی پوست، روشن شدن آن و کاهش لکه های تیره پوست می شود.

تحریک پوستی :
افرادی که پوستهای حساسی دارند ممکن است با مصرف کرمهای AHA، پوستشان تحریک شود. تحریکهای پوستی شدت و ضعف دارد. اگر تحریک پوستی در حد قرمزی اندک پوست بود که قابل تحمل باشد، نه تنها نگران کننده نیست، بلکه نشانه اثر بخشی کرم است و می توان با خیال راحت به مصرف کرم لایه بردار ادامه داد. ولی اگر تحریکات پوستی شدید بود به این معنی که با قرمزی شدید، سوزش و خارش همراه بود، باید مصرف کرم لایه بردار را قطع کرد و به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد.

روش صحیح مصرف کرمهای لایه بردار :
برای استفاده صحیح کرمهای لایه بردار و نتیجه گیری بهتر از مصرف آن باید به این صورت عمل شود :
1- ابتدا و در سه روز اول کرم روی پوست ساعد دست آزمایش شود. چنانچه سرخی، خارش یا تحریک رخ نداد، مصرف آغاز شود.
2- بعد از آزمایش کرم، دو شب در میان، 5 نوبت به مقدار بسیار کم ( به اندازه یک عدس ) در نواحی کمتر حساس صورت ( به جز دور چشم و دور لب ) مالیده شود.
3- بعد از آن 5 نوبت، یک شب در میان به همان میزان کم استفاده شود.
4- آن گاه هر شب و به مقداربیشتری ( به اندازه یک نخود ) در هر نوبت استفاده شود.
5- به دلیل آنکه طی لایه برداری، پوست صورت نازک و حساس میشود، کرمهای لایه بردار حتما باید در شب استفاده شود تا اشعه UV خورشید پوست را تحریک نکند. همچنین در طول روز از مصرف کافی و صحیح ضدآفتاب با SPF بالای 50 به هیچ وجه کوتاهی نشود.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند،بلوک آ،طبقه سوم،کلینیک صدف
تلفن : 32240828 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :